ציוד ספורט בראשון לציון

רוצים לקנות או להשכיר ציוד ספורט מכל סוג או בכל מחיר? כאן תוכלו למצוא את כל הפרטים הרלוונטיים בנושא: סוגים שונים של ציוד ספורט, היכן קונים, מה חשוב לדעת בטרם הקנייה, איך בוחרים ופרטים נוספים שיעשו לכם סדר בדברים

ציוד ספורט הוא עולם ומלואו הכולל בתוכו מגוון רחב של אביזרים ומוצרים, אותם כל אחד יכול לרכוש בהתאם לסוג הספורט בו הוא עוסק או מתכנן לעסוק. לצד הפונקציונאליות של ציוד הספורט ישנם פרמטרים נוספים אשר ישפיעו על בחירת הציוד, בין היתר: האיכות, המותגים, העיצובים, הטרנדים בתחום באותה התקופה ולעיתים אפילו הצבעים.

סוגים שונים של ציוד ספורט:
בגדי ספורט, כדורים, משקולות, ציוד לסקי, ציוד צלילה, שולחנות משחק, שעוני דופק, אופניים, מכשירי כושר ביתיים, ציוד לדייג
 
קרא עוד
אג\יסאי-AJISAI

טרכטנברג 1 ראשון לציון

חברת אג'יסאי נוסדה בשנת 2007. החברה הוקמה על ידי אנה שבסיס, שהגיעה להישגים גבוהים בהתעמלות אומנותית ובין השאר החזיקה בתארים מכובדים: אלופת ישראל בהתעמלות אומנותית בשנת...

הומל

רוטשילד 35 ראשון לציון 75266

חברת הומל הינה חברה דנית אשר הוקמה בשנת 1923. חברת הומל הינה יצרנית אופנת ספורט איכותית מהמובילות בעולם הכוללת ציוד ספורט, ביגוד והנעלה למגוון ענפי הספורט...

גרבי FEETNESS

אחד העם 21 ראשון לציון

מאחורי גרבי FEETNESS עומדות שנים של מחקר מדעי ברמה הגבוהה ביותר. הגרביים מיוצרים תוך שימוש בתהליכים מדעיים חדשניים, והמחקר לשיפור המוצר לא מפסיק להתקדם ולהפתיע. גרבי FEETNEES...

ג\מבו מולjumbo-mall il

אצ"ל 15 ראשון לציון ראשון לציון

יבוא שיווק והפצה מכשירי כושר ביתי ומקצועיתחומי התמחות:

שאלות ותשובות בתחום ציוד ספורט

הבנתי שיש הבדלים אדירים (משהו כמו פי 5-15) בין מחירים של הליכונים "פשוטים" לבין ההליכונים המקצועיים של חדרי הכושר. אנו צרכנים די כבדים של ההליכון (אשתי ואנוכי מתאמנים בסה"כ משהו כמו 10 שעות שבועיות על הליכון) ורצינו לקנות אחד הביתה. האם ההשקעה בציוד "חדרי כושר" משתלמת?

נתחיל מהגרסא הקצרה יותר של התשובה- לא כל כך. הליכונים "מקצועיים", בטווחי מחירים של 15-20 אלף ₪ (ולעיתים צפונה), מתהדרים בלא מעט תוספות וגאג'טים (הטרנד האחרון הוא מסכי מגע, חיבור אינטרנט וחיבור לאייפון), וכמובן שגם החברה עצמה לוקחת "מס מותג" על הלוגו הנוצץ. אבל בפועל המחיר הגבוהה משמעותית (לפחות אמור להיות) הינו תוצאה של מנגנון הפעולה- בעיקר המנוע והחגורה (ושאר החלקים הנעים), שאמורים להפוך את המכשיר ל"סוס עבודה".

בחדרי כושר גדולים ההליכון יעבוד כ-15 שעות יומיות בממוצע, ואם לא רוצים להזמין טכנאי כל שבוע- כדאי להשקיע את הסכום הנוסף. לעומת זאת בהיקף הפעילות שלכם, הייתי בוחר מכשיר טוב מבין ההיצע הביתי, משהו בסביבות ה-5 אלף ₪. פרמטרים שכדאי להסתכל עליהם (ושוב, הגאג'טים הנוצצים יעוורו עיני חכמים...) הם ההספק המקסימלי, רוחב המסילה ויציבות, וכמובן שהייתי הולך על מכשיר עם אחריות יצרן ארוכת שנים. אימון נעים!

קניתי מכונת סמית לבית, ורציתי לדעת איזה טיפול אני צריך להעניק לה ובאיזו תדירות?

יחסית למכשירים אירוביים, הטיפול במכשירי התנגדות הוא מינימלי. כמובן שמומלץ ביותר לעיין בהוראות ההפעלה ולחפש את הוראות התחזוקה של היצרן. באופן כללי החלק החשוב ביותר הוא גירוז החלקים הנעים (ובייחוד המסילות, ואם רלוונטי אז גם השרשרת וגלגלי התיאום).

בנוסף, כיוון שהתפסים בדרך כלל מאבדים צבע, כדאי לחדש צבע פעם בשנתיים- שלוש. באופן כללי לחות היא לא חבר טוב של חלקי הברזל הקיימים בכל מכונת סמית', אפילו אם היא מגלוונת (ורובן לא באמת מגלוונות), לכן אם אפשר כדאי לאחסן אותה באזור יבש. באופן כללי בטיפול נכון המכשירים הללו הם ללא תאריך תפוגה, וכבר יצא לי להתאמן על סמית יותר מבוגר ממני. בהצלחה.

 שלום. רציתי להבין את ההבדל העקרוני בין אליפטיקל לבין הליכון: איזה מהם כדאי יותר לקנות הביתה לאימון אירובי 4-5 פעמים בשבוע?

ההבדל הראשון והמשמעותי ביותר הוא ביומכאני: קבוצת השרירים הפועלת בהליכון שונה לגמרי מן האליפטי קל, וכתוצאה מכך גם התפזרות הכוחות השונים על מפרקי הגוף משתנה.

באופן כלל ההליכון מערב יותר מסת שריר (כיוון שהתנועה דורשת הרמה מוחלטת של כל הגוף), ולכן קל יותר להגיע לדפקים גבוהים יותר. מאידך, האליפטי קל מונע במידה רבה את הזעזוע (הפוגע בעיקר במפרק הברך) שבנחיתה (כל צעד בהליכון, בייחוד בריצה), ומאפשר הפעלה רבה יותר (עד 35% מן ההספק המופק) של פרק הגוף העליון, ולכן הרבה יותר מומלץ לסובלים מבעיות ברכיים.

יתרון נוסף של האליפטי קל הוא מחיר נמוך יותר, כך שב-2500 ₪ אליפטיקל מצויין, בעוד שהליכון טוב יעלה 3000-3500 ₪ לפחות. עם זאת, התשובה הסופית תלויה בהעדפות שלך: אם המטרה היא לשפר את יכולות הריצה, העדף הליכון, והקפד לשלב לפחות ריצה אחת או שתים בחוץ ובתנאי שטח. אם המטרה היא שיפור סיבולת לב ריאה / שריפת קלוריות עם "מינימום" פגיעה במערכת השלד, יש כל בסיס להעדיף אליפטיקל.

רציתי לקבל המלצות כלליות לגבי ציוד ספורט מומלץ למתאמנים בחדר כושר?

מתאמנים בחדר הכושר באופן כללי אינם זקוקים להרבות ברכישת ציוד ספורט נוסף (במידה כמובן וחדר הכושר מאובזר כראוי), אם כי קיימים כמה עזרים שיכולים לסייע בהתגברות על בעיות אורטופדיות מסויימות או לעזור לחלק מן המתאמנים המתקדמים יותר. לפני שנפרט אותם חשוב להבין כי כל שימוש בציוד כזה לא מחליף טיפול בבעיות אורטופדיות וחייב להעשות בהגבלה ניכרת, שכן שימוש מופרז בעזרים שונים מביא להתפחות לא מאוזנת של רכיבי הכוח השונים ולכן יכול להוביל לפציעה ביתר קלות.

האביזר הראשון עליו נמליץ בחום הוא רצועות ידיים: בעיקרון כל סוג של חגורה רכה יכולה להתאים (רצועות ישנות של תיקים, חגורות ג'ודו ואפילו חגורה צבאית), אולם רשתות הספורט השונות מוכרות רצועות מותאמות במיוחד בכ-40 שקלים לסט. שנית, למבצעי הרמות כבדות או בעלי בעיות גב ניתן לרכוש רצועת גב תחתון, בעלות של 80-200 שקלים. כפפות אימונים, עדיף מחומרים גמישים, יכולות לסייע במניעת יבלות והתעבות עור על הידיים במחיר של 40-150 שקלים לזוג. רצועות אלסטיות שונות, כמו תחבושות אלסטיות או רצועות גידים עולות בין 10-50 שקלים ויכולות לסייע בפגיעות כרוניות מסויימות.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

ציוד צלילה - לשחות עם הדגים ולצאת מהים בשלום

ציוד צלילה - לשחות עם הדגים ולצאת מהים בשלום

אומנם שטחה של ישראל אינו גדול, אך היא זכתה במתנה שלא מעט מדינות היו שמחות לקבל, חופי ים מרהיבים במערב ובדרום, שמאפשרים לתושביה לצלול אל המעמקים...

משקולות - כיצד בוחרים משקולות לפיתוח הגוף

משקולות - כיצד בוחרים משקולות לפיתוח הגוף

למרות שחלק מן המתאמנים המתחילים "מתלהבים" יותר לנוכח מתקני ספורט מבודדי שריר (מכשירי התנגדות), מחקרים רבים (וגם ההגיון הבריא, כפי שנראה מיד),...

הליכונים מובחרים - איזה הליכון הכי מתאים לכם

הליכונים מובחרים - איזה הליכון הכי מתאים לכם

אם אינכם רואים את עצמכם נרשמים לחדר כושר, משלמים סכומי עתק עבור מנוי שאולי לא תעשו בו שימוש ואינכם רוצים להשתמש במגוון מכשירים עם אנשים רבים, מכשירי...

אופני כושר  - לדווש בלי להתרחק מהסלון

אופני כושר - לדווש בלי להתרחק מהסלון

אופני כושר ביתיים- מאפשרים לבצע עבודה אירובית מעולה ללא שחיקה של מפרקים רבים, מכשיר קטן שנוח להציב לפני הטלביזיה, ואפילו חיבור לחשמל לא...